Το σωστό μπάνιο, όχι μόνο μπορεί να σας κάνει υγιέστερες, αλλά μπορεί και να απομακρύνει την ένταση των μυών. Είναι σημαντικό να μάθετε, πώς θα κάνετε το μπάνιο σας σωστά, ώστε να αποφύγετε πιθανά προβλήματα υγείας.

Να θυμάστε, ότι το σαπούνι μπορεί να ξηράνει το δέρμα σας και να το κάνει να ξεφλουδίζει. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ένα αφρόλουτρο, καθώς είναι απαλότερο από το σαπούνι. 43115

Μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό, όταν κάνετε μπάνιο. Καλύτερα να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, ολοκληρώνοντάς το με ένα κρύο ντους. Αυτό βοηθά στη σύσφιξη των πόρων και προστατεύει το δέρμα σας ενάντια στην αφυδάτωση. Με τη χρήση ζεστού/κρύου νερού, θα κάνετε το δέρμα σας πιο ανθεκτικό και τα αιμοφόρα σας αγγεία πιο δυνατά.

Μην μπαίνετε στο νερό αμέσως, ειδικά όταν το νερό είναι καυτό. Το καυτό μπάνιο δεν είναι κατάλληλο, για άτομα που πάσχουν από καρδιακές παθήσεις, υπέρταση και διαβήτη.

Επίσης, αντενδείκνυται η βύθιση ολόκληρου του σώματος σε κρύο νερό. Είναι σημαντικό, ότι η περιοχή της καρδιάς παραμένει πάντα έξω από το νερό. Μην κάνετε μπάνιο όταν έχετε πυρετό. Διαφορετικά, μπορείτε να επιδεινώσετε τα συμπτώματα.

Αντενδείκνυται να κάνετε μπάνιο αμέσως μετά το φαγητό. Είναι προτιμότερο να κάνετε μπάνιο 2 ώρες πριν ή μετά το γεύμα.

Λόγω του γεγονότος, ότι το δέρμα μπαίνοντας στο νερό αρχίζει να πρήζεται και να στεγνώνει, αντενδείκνυται να κάνετε μπάνιο (με βύθιση στο νερό) κάθε μέρα. Η καλύτερη επιλογή είναι να το κάνετε δύο φορές την εβδομάδα.

Μπορείτε να προσθέσετε καταπραϋντικά τσάγια στο νερό. Τα τσάγια μπορούν να περιέχουν βαλεριάνα, κέδρο ή δρόγη. Καλύτερα να αποφύγετε την πρόσθεση αρωματικών ελαίων στο νερό, καθώς επιπλέουν στην επιφάνεια και δεν ανακατεύονται με το νερό.

Πριν να γεμίσετε τη μπανιέρα με νερό, πρέπει να έχει καθαριστεί με ειδικά καθαριστικά.

5432

Αφότου κάνετε το μπάνιο σας, απλώστε μια καταπραϋντική λοσιόν ή κρέμα στο δέρμα σας, ξαπλώστε στο κρεβάτι και σκεπαστείτε με μια ελαφριά κουβέρτα. Παραμείνετε στο κρεβάτι για τουλάχιστον 10 λεπτά.