Σύμφωνα με το νόμο της ζωής, κάποια στιγμή όλοι μας γερνάμε. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε προσπάθειες να διατηρήσετε τη νεότητά σας με διάφορους τρόπους. Θα πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και μπορούν να σας βοηθήσουν μερικές χρήσιμες συμβουλές μας.

Κινηθείτε. Πρέπει να κρατήσετε τον εαυτό σας σε φόρμα. Η ενέργεια και η τόνωση αποτελούν προϋπόθεση για τη νεότητα και την υγεία. Έρευνες έχουν αποδείξει, ότι το περπάτημα μερικές φορές την εβδομάδα μπορεί να προλάβει μελλοντικές ασθένειες. Επίσης, θα πρέπει να ελέγχετε το βάρος σας, καθώς η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής σας στο μακρινό μέλλον. 658788

Φροντίστε και προστατεύστε το δέρμα σας. Οι πανάδες είναι άσχημο σημάδι της γήρανσης. Θα πρέπει πάντα να προστατεύετε το δέρμα σας ενάντια στις ηλιακές ακτινοβολίες, χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα και ενυδατώνοντάς το.

Τρώτε ψάρι. Τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3, που περιέχονται στο ψάρι, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και επιδρούν θετικά στην καρδιακή λειτουργία. Θα πρέπει να προτιμάτε τα λιπαρά ψάρια, όπως σολομός, σαρδέλες και πέστροφα, καθώς περιέχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Κόψτε το κάπνισμα. Συνήθως, οι καπνιστές μοιάζουν μεγαλύτεροι απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Οι καρκινογόνες ουσίες, που περιέχονται στα τσιγάρα, έχουν αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο στα εσωτερικά όργανα, αλλά και στα μαλλιά, τα δόντια και το δέρμα.

Χτίστε μυϊκή μάζα. Η σπονδυλική στήλη ονομάζεται η στήλη της ζωής, ενώ οι μυς αποτελούν το πλαίσιό της. Πρέπει να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Όταν γυμνάζεστε, το αίμα σας γεμίζει με οξυγόνο, οι θερμίδες καίγονται και το ανοσοποιητικό σύστημα βελτιώνεται. Η απόδοση και η διάθεσή σας βελτιώνονται επίσης.

Πάρτε βιταμίνες. Οι βιταμίνες είναι πολύ σημαντικές για να κρατήσετε το σώμα σας υγιές και μπορούν να πολεμήσουν τα συμπτώματα του γήρατος. Οι βιταμίνες A, C και Ε διατηρούν τα κύτταρά σας νέα, ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό και αντιμετωπίζουν τις συνέπειες, που προκαλούνται από το κάπνισμα και την ακτινοβολία. Όλα τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν την οξείδωση, που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Οι επιστήμονες πιστεύουν, ότι ακριβώς αυτές αποτελούν την κύρια αιτία της γήρανσης. 6856

Θετική ενέργεια. Αυτή είναι απαραίτητη για όλες τις ηλικίες. Η αλήθεια είναι, ότι η μεγαλύτερη ηλικία δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα χόμπι και να ανακαλύψετε κάτι καινούριο για τον εαυτό σας ακόμα και σε αυτή την περίοδο της ζωής σας. Πολλές επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν, ότι αυτοί που έχουν αρνητικά συναισθήματα σε σχέση με την ηλικία τους, μπορούν να υποστούν συχνότερα έμφραγμα. Η ηλικία είναι απλά αριθμοί. Αν νιώθετε νέες, τότε είστε νέες κι αυτό αρκεί!