Μην απολογείσαι

  • Το να απολογείσαι σε μια γυναίκα, ενώ τσακώνεστε, πολλές φορές φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Όταν ένας άνδρας απολογείται, η γυναίκα αυτομάτως βγάζει το συμπέρασμα, ότι έφταιγε αυτός κι όχι αυτή. Η σιωπή ή τα επιχειρήματα, που δεν πληγώνουν, είναι καλύτερα για να ηρεμήσεις μια θυμωμένη γυναίκα.
  • Μην παραδεχτείς όλα τα λάθη σου αμέσως, νομίζοντας, ότι θα βάλεις τέλος στο θέμα. Η γυναίκα θα πατήσει πάνω σε αυτά και θα σε βγάλει νοκ άουτ. Προσπάθησε να αμυνθείς των επιχειρημάτων σου με τον πιο ήπιο τρόπο.

Μην προσποιείσαι, ότι δεν δίνεις προσοχή

  • Αν ρωτήσεις «τι είπες; Δεν άκουσα» τότε… ετοιμάσου. Όταν ρωτάς κάτι τέτοιο, δίνεις την εντύπωση, ότι αυτά που σου λέει δεν έχουν σημασία και δε δίνεις προσοχή. Ακόμα κι αν δεν άκουσες, δεν πρόκειται να στο επαναλάβει.
  • Η προσπάθεια να αποσπάσεις την προσοχή της σε άλλα πράγματα, μπορεί να τη θυμώσει κι άλλο. Απλά προσποιήσου, ότι λέει υπέροχα πράγματα και ακούς και καταλαβαίνεις κάθε λέξη. Με τη γλώσσα του σώματος και τις χειρονομίες σου, απλά δείξε, ότι ακούς κάθε τι που λέει.
  • Οι τσακωμοί δεν είναι κατάλληλες περιστάσεις για να εκφράσεις τις ιδέες, τις απαιτήσεις και τις επιθυμίες σου προς το άλλο άτομο. Ουσιαστικά, οι καυγάδες είναι ανεξέλεγκτες στιγμές στη ζωή και αν τα άτομα δεν μάθουν να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις με τον πιο ώριμο τρόπο, η ζωή μπορεί να γίνει κόλαση και οι σχέσεις εντελώς ασταθείς. Οι τσακωμοί δεν είναι στιγμές για επικοινωνία – ό,τι συμβαίνει σε έναν καυγά είναι συνήθως απερίσκεπτες εκφράσεις θυμού και έντασης.