Οι γυναίκες είναι ευαίσθητες και διαθέτουν ευαίσθητο συναισθηματικό κόσμο. Αυτό, που πολλοί άνδρες θεωρούν αστείο, για τις γυναίκες μπορεί να αποτελεί κάτι πολύ χοντροκομμένο. Ειδικά όταν είναι θυμωμένες ή λυπημένες, οι άνδρες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν τους μιλάνε ή τις προσεγγίζουν. Η διαφωνία ή ο τσακωμός με μια γυναίκα είναι κάτι τρομακτικό για τους περισσότερους άνδρες. Μπορεί να νευριάσουν με κάτι, που για σένα είναι πολύ αθώο ή χιουμοριστικό. Όμως, υπάρχουν μερικά συγκεκριμένα πράγματα, που δεν πρέπει ποτέ να πεις σε μια γυναίκα, κατά τη διάρκεια ενός καυγά. Αυτό, που έρχεται εντελώς αυθόρμητα, μπορεί και να γίνει η αιτία της έκρηξης.

Ποτέ, μα ποτέ, μην της πεις να ηρεμήσει

  • Η λέξη «ηρέμησε» είναι εντελώς απαγορευμένη μέσα στον καυγά. Ζητώντας της να ηρεμήσει, λες έμμεσα, ότι είναι εκτός εαυτού, ενώ αυτή πιστεύει, ότι είναι πολύ σοβαρή με αυτό, που προσπαθεί να αποδείξει.
  • Πολλοί άνδρες ρωτάνε «είσαι θυμωμένη»; Αυτό είναι επίσης κόκκινο πανί για μια γυναίκα. Ποτέ μην προσπαθήσεις να αποδείξεις, ότι είσαι εντάξει, ενώ η γυναίκα είναι λάθος. Ούτε καν να υπονοήσεις, ότι λέει ανοησίες, ακόμα κι αν έχεις δίκιο. Οτιδήποτε τις κάνει να προσβάλλονται, θα τις κάνει να θέλουν να αντισταθούν ακόμα περισσότερο.

Μην πεις εκφράσεις αγάπης ή σεξ

  • Φράσεις, όπως «σ’ αγαπώ» ή «να σου δώσω ένα φιλάκι» είναι απαγορευμένες μέσα σε ένα καυγά. Η άμεση απάντηση θα είναι αρνητική και μόνο θα παρατείνει τη διαμάχη. Η γυναίκα μπορεί να θεωρήσει, ότι οι φράσεις αυτές είναι τρόπος για να της αποσπάσεις την προσοχή και να παίξεις με τα συναισθήματά της.
  • Ούτε καν να ρωτήσεις κάτι, που έχει σχέση με το σεξ. Η άμεση αναφορά στο σεξ, κατά τη διάρκεια ενός καυγά, μπορεί να επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση. Το σεξ δεν είναι πηγή ηρεμίας για τις γυναίκες – το απολαμβάνουν μόνο όταν είναι ήρεμες.

Απόφυγε τις αναφορές στο παρελθόν της

  • Η αναφορά στον πρώην της, ενόσω τσακώνεστε, θα την θυμώσει ακόμα περισσότερο. Αν πραγματικά θέλεις να βάλεις τέλος στον καυγά με τον πιο ειρηνικό τρόπο, τότε μην βγάλεις άχνα, ακόμα κι αν αυτή σου πει κάτι για το δικό σου παρελθόν.
  • Ποτέ, μα ποτέ, μη ρωτήσεις με πόσους άνδρες έχει πάει. Αυτό απλά εξαγριώνει τις γυναίκες και μπορεί να οδηγήσει σε απρόσμενα ξεσπάσματα θυμού. Ίσως θεωρήσει την ερώτηση ως διάθεση να την υποτιμήσεις όσον αφορά το παρελθόν της.