Μετά τη διεξαγωγή μια σειράς κλινικών δοκιμών, οι γιατροί ανακάλυψαν, ότι οι ωμοί κόκκοι καφέ έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα για το σώμα. Οι κόκκοι πράσινου καφέ είναι ωμοί, φρέσκοι κόκκοι καφέ, οι οποίοι θεωρούνται ως ένα εξαιρετικό προϊόν για την καταπολέμηση του περιττού βάρους.

Πώς όμως οι κόκκοι του πράσινου καφέ επιδρούν στο λίπος; Όπως φαίνεται, οι κόκκοι περιέχουν χλωρογενικό οξύ, το οποίο αποτρέπει το πεπτικό σύστημα να διασπά και απορροφά τους υδατάνθρακες.

Είναι γνωστό, ότι η ταχεία απορρόφηση των υδατανθράκων οδηγεί στο σχηματισμό του λιπώδους ιστού. Να λοιπόν, πώς το χλωρογενικό οξύ προλαμβάνει τη συσσώρευση του λίπους, επιβραδύνοντας τη διαδικασία της απορρόφησης των υδατανθράκων. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός, ότι αν η διατροφή δεν περιέχει καθόλου λιπαρά, το χλωρογενικό οξύ θα συμβάλλει στη διάσπαση του υπάρχοντος υποδόριου λίπους.

Εφόσον ο πράσινος καφές ουσιαστικά είναι καφές, περιέχει καφεΐνη, η οποία επιταχύνει το μεταβολισμό, οδηγώντας σε απώλεια του βάρους. Ακόμα και αν καταναλώσετε ένα γεύμα πλούσιο σε θερμίδες, ένα φλιτζάνι πράσινου καφέ θα εμποδίσει το σώμα σας να αποθηκεύσει το λίπος. Πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ, μετά από το γεύμα, θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από τα επιπλέον κιλά.

Φυσικά, ο πράσινος καφές δεν είναι κάποιο είδος «θαυματουργού φαρμάκου», αλλά αν το χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με κατάλληλη δίαιτα και άσκηση, τότε εγγυημένα θα επιτύχετε θεαματικά αποτελέσματα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τότε, γιατί ο κανονικός καφές δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του συνηθισμένου ψημένου καφέ και του πράσινου καφέ; Γεγονός είναι, ότι πολλά ωφέλιμα συστατικά έχουν ανακαλυφθεί στον καφέ, αλλά δυστυχώς χάνουν όλες τις ουσίες τους, όταν ο καφές ψήνεται. Από την άλλη, ο πράσινος καφές διατηρεί αναλλοίωτες όλες τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία, που περιέχει.

945564654

Όλοι ξέρουν, ότι ο μαύρος καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία επιταχύνει το μεταβολισμό, αλλά το βασικό συστατικό, που βοηθά στην καύση του λίπους, ουσιαστικά λείπει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι το χλωρογενικό οξύ διασπάται σε μικρότερα στοιχεία, όταν υφίσταται θερμική επεξεργασία. Οι δοκιμές έχουν δείξει, ότι η θερμική επεξεργασία οδηγεί στην απώλεια όλων των βασικών ιδιοτήτων, που είναι ζωτικές για την απώλεια βάρους.

Ο πράσινος καφές είναι ιδανικός, τόσο για απώλεια βάρους, όσο και για διατήρηση της καλής φόρμας.

Το ρόφημα διαθέτει πολλές ωφέλιμες ιδιότητες:

  • είναι εξαιρετικό για καύση του λίπους
  • αποτρέπει το σχηματισμό νέων αποθηκών λίπους
  • επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης στη ροή του αίματος
  • επιταχύνει το μεταβολισμό

Όσοι έχουν δοκιμάσει τον πράσινο καφέ ισχυρίζονται, ότι πολύ γρήγορα χαρίζει σε κάνει να νιώθεις πλήρης, ενώ έχει μόλις λίγες θερμίδες. Ως πηγή καφεΐνης, ο πράσινος καφές αναζωογονεί το σώμα, χαρίζοντας ενέργεια και ανεβάζοντας το πνεύμα σας.

Ο πράσινος καφές μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με τη βασική σας δίαιτα ή άλλες υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Αποτελεί επίσης εξαιρετικό βοήθημα για την απώλεια βάρους. Είναι ιδανικό για όσους θέλουν να διατηρήσουν την καλή τους φόρμα.

Είναι ευρέως γνωστό, ότι είναι απαραίτητο να πίνετε φυσικό, αλεσμένο καφέ (για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να είναι πράσινος, ωμός καφές) για να διατηρηθείτε σε φόρμα και να καταπολεμήσετε το περιττό βάρος.

Ο πράσινος καφές είναι το πιο υγιεινό ρόφημα και μπορεί να καταναλωθεί σε μεγαλύτερες ποσότητες, σε σχέση με το μαύρο καφέ. Ενώ δεν συνιστάται να πίνετε περισσότερα από 3 φλιτζάνια μαύρου καφέ την ημέρα, μπορείτε να πίνετε πράσινο καφέ περισσότερες φορές.

Γάλλοι επιστήμονες παρατήρησαν, ότι ο πράσινος καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία βελτιώνει την κατάσταση του δέρματός σας και βοηθά στην απώλεια βάρους. Ακόμα κι αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, το ρόφημα δεν μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις στον οργανισμό. Όπως προαναφέρθηκε, ο πράσινος καφές περιέχει τα συστατικά αυτά, που διασπούν τα κύτταρα του λίπους. Το αποτέλεσμα είναι ορατό πολύ συντομότερα, σε σύγκριση με το αποτέλεσμα από την κατανάλωση μαύρου καφέ. Θα δείτε αποτέλεσμα 3 φορές γρηγορότερα, από ότι με το συνηθισμένο καφέ.

Ο ρόλος του χλωρογενικού οξέως στη διάσπαση του λίπους

Ερευνητές έχουν αποδείξει, ότι ο green coffe greeceπράσινος καφές περιέχει περίπου 7% χλωρογενικό οξύ, το οποίο αποτελεί εξαιρετική βοήθεια στην καύση του υποδόριου λίπους και το μετατρέπει σε ενέργεια. Η τακτική άσκηση, σε συνδυασμό με την κατανάλωση πράσινου καφέ, οδηγώντας στην επιτάχυνση του ρυθμού της καύσης των θερμίδων κατά πολλές φορές.

Αν πίνετε πράσινο καφέ, χωρίς να λαμβάνετε άλλα μέτρα για απώλεια του βάρους, μπορείτε να χάνετε περίπου 2 με 3 κιλά μέσα σε ένα μήνα.

Αμερικανοί επιστήμονες τονίζουν, ότι αυτό το ρόφημα αποτρέπει το πεπτικό σύστημα να απορροφά τις περιττές ποσότητες ζάχαρης, κάτι που συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Δηλώνουν επίσης, ότι το χλωρογενικό οξύ, που περιέχεται στο ρόφημα, βοηθά στην καύση του λίπους.

Όπως το πράσινο τσάι περιέχει περισσότερα ωφέλιμα συστατικά από το μαύρο τσάι, έτσι και ο πράσινος καφές περιέχει πολύ περισσότερα ωφέλιμα συστατικά από το μαύρο καφέ, επιταχύνοντας το μεταβολισμό.

Το χλωρογενικό οξύ είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο όχι μόνο βοηθά στην απώλεια του βάρους, αλλά επίσης έχει θετικό αποτέλεσμα στη γενικότερη υγεία.

Το χλωρογενικό οξύ βρίσκεται επίσης σε τρόφιμα όπως:

  • μαύρα μούρα
  • τσάι
  • δαμάσκηνα
  • ροδάκινα
  • ηλιόσποροι
  • μπαμπού

Είναι επίσης ενδιαφέρον να γνωρίζετε, ότι η καφεΐνη και το χλωρογενικό οξύ, αν χρησιμοποιούνται μεμονωμένα, δεν επηρεάζουν το μεταβολισμό ή την απώλεια βάρους, αλλά αν είναι συνδυασμένα, έχουν πολύ ισχυρό αποτέλεσμα.

Μόλις το 2011 αποκαλύφθηκε η θετική επίδραση του πράσινου καφέ στην ανθρώπινη υγεία και στη φυσική κατάσταση.

Έχουν διεξαχθεί χιλιάδες δοκιμές και έλεγχοι, που έχουν αποδείξει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Το χλωρογενικό οξύ έχει θετικό αποτέλεσμα στη μείωση του λίπους σε υγιή άτομα, που έλαβαν μέρος στις κλινικές έρευνες.

Μια άλλη έρευνα, που διεξήχθη στην Ινδία το 2012,  εστίασε σε άνδρες και γυναίκες με περισσότερα από 16 κιλά περιττού βάρους. Οι συμμετέχοντας έχασαν περίπου 2-3 κιλά σε μια περίοδο 6 εβδομάδων. Η δοσολογία του ροφήματος ήταν περίπου 350ml, τρεις φορές την ημέρα. Τα κιλά μειώθηκαν, ως αποτέλεσμα της καύσης του συσσωρευμένου λίπους, ενώ δεν παρατηρήθηκε απώλεια μυϊκής μάζας. Δεν παρατηρήθηκαν παρενέργειες ή προβλήματα υγείας ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Ναι, είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε σε υγιή άτομα, που δεν έκαναν καμία παρέκκλιση. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, μόνο ένα άτομο παρουσίασε μείωση της αρτηριακής πίεσης.

9645484840849

Όταν αγοράζετε πράσινο καφέ από κάποιο παρασκευαστή, θα πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά τις πληροφορίες, σχετικά με τα συστατικά, δίνοντας μεγάλη προσοχή στην ποσότητα της καφεΐνης και των άλλων διεγερτικών, που μπορεί να περιέχονται. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς αν κάνετε τη σωστή επιλογή, θα μπορείτε να μειώσετε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα και αυτό αποτελεί εξαιρετική επιλογή για πολλούς, που πάσχουν από διαβήτη.

Μια άλλη δοκιμή παρουσίασε το γεγονός, ότι η λήψη 2 γραμμαρίων χλωρογενικού οξέως βοηθά στην αύξηση των επιπέδων ομοκυστεΐνης σε άνδρες και γυναίκες, οδηγώντας στη βελτίωση του καρδιαγγειακού τους συστήματος. Αλλά το αποτέλεσμα του πράσινου καφέ στην καρδιά δεν έχει μελετηθεί ακόμα εκτενώς, συνεπώς τα άτομα με καρδιακά προβλήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους, πριν αποφασίσουν να αγοράσουν το προϊόν.

Η κατανάλωση του πράσινου καφέ για αδυνάτισμα είναι η μέθοδος, που χρησιμοποιείται από όσους υποφέρουν από τα περιττά κιλά, όμως αρνούνται να χρησιμοποιήσουν ακριβά συνθετικά φάρμακα και προτιμούν τα φυσικά προϊόντα. Επιπλέον, αποτελεί καλή επιλογή, για όσους δεν μπορούν να ακολουθήσουν κάποια δίαιτα ή να αρχίσουν να τρώνε πιο υγιεινά.

Τι καθιστά τον πράσινο καφέ ένα τόσο καλό προϊόν;

Αυτό το ρόφημα φτιάχνεται από φρέσκους κόκκους πράσινου καφέ, οι οποίοι δεν έχουν ψηθεί, αλλά χρησιμοποιούνται στη φυσική τους μορφή. Ο καφές περιέχει το συστατικό, που ονομάζεται χλωρογενικό οξύ και είναι ισχυρός λιποδιαλύτης. Επιπλέον, το ρόφημα είναι φυσικό και δεν περιέχει χημικά πρόσθετα. Το προϊόν αποτοξινώνει το σώμα, διασπά τα λιποκύτταρα και απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες από το πεπτικό σύστημα, χωρίς επιπλέον παρεμβάσεις.

Μερικοί παρασκευαστές πράσινου καφέ συνδυάζουν τους κόκκους του με διάφορα βότανα, τα οποία ενισχύουν τη διαδικασία της καύσης. Το πράσινο τσάι είναι ένα από αυτά τα βότανα. Θεωρείται ως το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό. Άλλα βότανα επίσης προστίθενται στο μείγμα, απαλλάσσοντάς σας από 5 κιλά την εβδομάδα.

Μιλώντας για την προέλευση του πράσινου καφέ, προέρχεται από την Αιθιοπία, παρόλο που πολλοί πιστεύουν, ότι προέρχεται από τη Βραζιλία.

Το προϊόν πήρε το όνομά του από το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα των κόκκων, που δεν έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία. Οι κόκκοι μεγαλώνουν στα δένδρα και έχουν σχεδόν την ίδια γεύση, όπως αυτή των ψημένων κόκκων καφέ. Περιέχοντας χλωρογενικό οξύ, ο πράσινος καφές καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες.

8945464565450

Πίνοντας τον πράσινο καφέ, μπορείτε να χάσετε άμεσα και εύκολα βάρος, μειώνοντας τις λιπαποθήκες του σώματος. Οι επιστήμονες, που έχουν ανακαλύψει, ότι η καφεΐνη σε συνδυασμός με το χλωρογενικό οξύ, βοηθά στην απώλεια κιλών, ισχυρίζονται, ότι κάποιος θα πρέπει να πίνει μόνο πράσινο καφέ και όχι κάποιο άλλο είδος καφέ. Είναι η κατανάλωση του πράσινου καφέ, που καθιστά εφικτή την απώλεια των περιττών κιλών γρήγορα. Επιπλέον, ο πράσινος καφές περιέχει τανίνες, βοηθώντας το άτομο να νιώθει καλύτερα και να βελτιώσει την υγεία του.

Ο πράσινος καφές επίσης ενισχύει την πνευματική ικανότητα, βοηθά στη θεραπεία των πονοκεφάλων και βελτιώνει τη μνήμη,

Ακόμα, το έλαιο των κόκκων του πράσινου καφέ χρησιμοποιείται στον τομέα της ομορφιάς, καθώς αποτελεί αποτελεσματικότατο μέσο στην καταπολέμηση και πρόληψη των ρυτίδων. Επιπλέον, το έλαιο αυτό μπορεί να μειώσει και να εξαφανίσει τις ραγάδες από το σώμα και να καταπολεμήσει την κυτταρίτιδα. Στον ιατρικό τομέα, το έλαιο πράσινου καφέ προστίθεται σε αλοιφές για εγκαύματα.