Ένα όμορφο κορμί αποτελεί το όνειρο για πολλές γυναίκες. Θέλουμε να παραμείνουμε νέες και υγιείς για πάντα. Αλλά δεν καταφέρνουν όλες να διατηρήσουν αυτά τα ανεκτίμητα δώρα για πολύ. Οι άπειρες υποχρεώσεις στη δουλειά και το σπίτι, το άγχος, η έλλειψη προσωπικού χρόνου, η έλλειψη άσκησης και η κακή διατροφή αποτελούν τον μονόδρομο προς τη διαταραχή του μεταβολισμού, η οποία αναπόφευκτα επηρεάζει την εμφάνιση και την υγεία. Ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα είναι η παχυσαρκία.

Στη σημερινή εποχή, έχουμε πρόσβαση σε όλα τα είδη πληροφοριών, σχετικά με πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα περιττά κιλά και υπάρχουν πολλά μέσα για να το κάνουμε αυτό. Διάφορες δίαιτες, γυμναστική, προϊόντα αδυνατίσματος, κλπ. Τις περισσότερες φορές, η κατάσταση είτε αλλάζει ελάχιστα, είτε καθόλου, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις, όπου λαμβάνεται και επιπλέον βάρος. Φαίνεται τελικά, ότι δεν είναι εύκολο να βρούμε το μαγικό χάπι, που μας βοηθά να γίνουμε αδύνατες εύκολα και χωρίς κόπο.  23423536

Οι ειδικοί συνιστούν μια άμεση προσέγγιση: αφιερώστε χρόνο για τον εαυτό σας, ξεκινήστε να ασκήστε τουλάχιστον 15-20 λεπτά καθημερινά και πίνετε πράσινο καφέ.

Τι είναι ο πράσινος καφές;

Ο πράσινος καφές δεν είναι κάποια νέα ποικιλία καφέ. Πρόκειται για απλούς κόκκους καφέ, που όμως δεν έχουν ψηθεί, είναι δηλαδή ωμοί. Μετά τη διεξαγωγή έρευνας Αμερικανών διατροφολόγων, έγινε γνωστό, ότι ο πράσινος καφές έχει μια μοναδική λιποδιαλυτική δράση, που χάνεται όταν οι κόκκοι ψήνονται. Συνεπώς, για να αδυνατίσετε, σας συνιστούμε να πίνετε πράσινο καφέ.

Ποια είναι η δράση του πράσινου καφέ;

Είναι γνωστό εδώ και αιώνες, ότι το πράσινο τσάι βοηθά στη μείωση του βάρους. Τώρα όμως, το τσάι έχει ανταγωνιστή – τον πράσινο καφέ. Ο ενθουσιασμός, που προκλήθηκε από αυτό το ρόφημα, παρακίνησε τους επιστήμονες να ερευνήσουν τη δράση του. Στο Πανεπιστήμιο του Scranton, έχει γίνει πολλή δουλειά πάνω σ’ αυτό το θέμα. Στόχος είναι να καθοριστεί ποιες λιποδιαλυτικές ιδιότητες έχει ο πράσινος καφές.

Στο πείραμα, συμμετείχαν 16 άτομα, που υπέφεραν από παχυσαρκία. Κάθε μέρα έπιναν εκχύλισμα πράσινου καφέ σε μικρές ποσότητες, σε ένα διάστημα δύο εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια του πειράματος, οι συμμετέχοντες μείωσαν το βάρος τους κατά 6-10 κιλά. Επιπλέον, δεν ακολουθούσαν κάποια δίαιτα ή κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής.

Αυτά τα αποτελέσματα βοήθησαν τους ερευνητές να φτάσουν στο συμπέρασμα, ότι η δράση του πράσινου καφέ στο αδυνάτισμα είναι πολύ μεγάλη. Όπως δηλώθηκε από τους επιστήμονες, το λίπος «λιώνει», χάρη στο γεγονός, ότι το εκχύλισμα των κόκκων του πράσινου καφέ μειώνει την ικανότητα των εντέρων να απορροφούν λίπος και γλυκόζη. Επιπλέον, υπό την επήρεια του εκχυλίσματος, μειώνεται η ινσουλίνη στο αίμα. Αυτό συμβαίνει, από την επιτάχυνση του μεταβολισμού, κάτι που προκαλείται από τον πράσινο καφέ.

Ο μηχανισμός της δράσης

Ο πράσινος καφές έχει την ικανότητα να επιταχύνει το λιπιδικό μεταβολισμό. Βοηθά στην οξείδωση των λιπαρών οξέων, τα οποία παράγουν ενέργεια. Αυτό είναι εφικτό, διότι οι κόκκοι του πράσινου καφέ περιέχουν χλωρογενικό οξύ και τανίνες. Με τον τρόπο αυτό, το βάρος μειώνεται, ακόμα και αν το άτομο δεν ασχολείται με κάποιο είδος σωματικής άσκησης και δεν ακολουθεί κάποια δίαιτα.

Ο πράσινος καφές περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι, όταν πρόκειται για τη διατήρηση της νεότητας της επιδερμίδας μας. Όταν λαμβάνουμε περισσότερα αντιοξειδωτικά, έχουμε καλύτερη εμφάνιση. Άρα, όταν χρησιμοποιείτε εκχύλισμα πράσινου καφέ, ουσιαστικά βελτιώνετε την κατάσταση του δέρματός σας.

Οι κόκκοι καφέ, που δεν είναι ψημένοι, περιέχουν λιγότερη καφεΐνη, σε σχέση με τους ψημένους κόκκους. Αυτό σημαίνει, ότι δεν έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον ύπνο.

Ωφέλιμα συστατικά

 • Ο πράσινος καφές βοηθά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Αυτό δίνει στο σώμα το σήμα να χρησιμοποιήσει το ήδη υπάρχον λίπος. Έτσι, η ταχύτητα με την οποία καίγεται το λίπος αυξάνεται κατά τρεις φορές.
 • Ο πράσινος καφές περιέχει λιγότερη καφεΐνη, σε σχέση με τον ψημένο καφέ. Δρα ως ενισχυτικό του μεταβολισμού και επιβραδύνει τη διαδικασία αποθήκευσης του λίπους. Ο πράσινος καφές περιέχει επίσης τανίνη, η οποία είναι ωφέλιμη για την πνευματική δραστηριότητα.
 • Ο ωμός καφές μειώνει την όρεξη, άρα και συμβάλει στην απώλεια βάρους.
 • Ο πράσινος καφές περιέχει χλωρογενικό οξύ (7%). Οι ψημένοι κόκκοι δεν το περιέχουν, καθώς αυτό χάνεται κατά τη θερμική επεξεργασία. Αυτό το συστατικό επιβραδύνει το ρυθμό με τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός απορροφά τους υδατάνθρακες. Αυτό προλαμβάνει τη συσσώρευση του λίπους στο υποδόριο στρώμα. Όταν η ποσότητα των υδατανθράκων στο φαγητό περιορίζεται, το οξύ βοηθά στην ενεργή καύση του σωματικού λίπους.
 • Η μέγιστη απώλεια βάρους, με τη χρήση του πράσινου καφέ, μπορεί να φτάσει και το 14% του βάρους του ατόμου ανά μήνα. Ωστόσο, αυτό είναι εφικτό μόνο αν η κατανάλωση του πράσινου καφέ συνδυάζεται με σωματική δραστηριότητα.
 • Ο συνδυασμός σωματικής άσκησης και λήψη πράσινου καφέ έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση ενός φλιτζανιού πράσινου καφέ, πριν τη σωματική δραστηριότητα, περίπου 15 λεπτά πριν.
 • Πραγματοποιείται λιποδιάλυση και το σώμα δεν δημιουργεί νέες αποθήκες λίπους.
 • Υπό την επήρεια του πράσινου καφέ, οι μεταβολικές διαδικασίες ενεργοποιούνται, ειδικά ο μεταβολισμός του λίπους και του νερού, ενώ παράλληλα επιβραδύνεται η ροή της γλυκόζης στο αίμα.
 • Ο πράσινος καφές μειώνει γρήγορα την όρεξη, ανακουφίζοντας από τη συνεχή πείνα, ενώ η θερμιδική του αξία είναι σχεδόν μηδενική.
 • Οι τονωτικές ιδιότητες του πράσινου καφέ βελτιώνουν τόσο την εγκεφαλική λειτουργία, όσο και τη διάθεση.
 • Ο πράσινος καφές έχει καλές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Χάρη σ’ αυτό, βοηθά στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών από τον οργανισμό.
 • Η κατανάλωση του πράσινου καφέ επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης του δέρματος, μειώνει την κυτταρίτιδα, καθώς επίσης προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ηλιακές ακτινοβολίες.
 • Το εκχύλισμα του πράσινου καφέ έχει ισχυρότερη δράση, σε σχέση με τον μη-συμπυκνωμένο καφέ.
 • Οι αισθητικοί, που προσφέρουν θεραπείες περιποίησης με επιδέσμους, χρησιμοποιούν αλεσμένους κόκκους πράσινου καφέ. Ο καφές τρίβεται στο δέρμα των μηρών και της κοιλιάς και μετά τυλίγεται. Η διαδικασία διαρκεί μισή ώρα και μετά ο καφές ξεπλένεται και εφαρμόζεται κάποια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας.
 • Ο πράσινος καφές αποτελεί την πρώτη ύλη για την παρασκευή του εκχυλίσματος, μέσα στο οποίο συγκεντρώνονται τα βιολογικώς ενεργά συστατικά. Αυτό το προϊόν κυκλοφορεί σε κάψουλες, ενώ υπάρχει και σε υγρή μορφή, για εξωτερική χρήση.

coffee_greeceΔιάφοροι επιστήμονες έχουν διάφορες απόψεις για το χλωρογενικό οξύ. Θεωρείται ευεργετικό, καθώς βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Όμως μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο, σε περίπτωση που πίνετε περισσότερα από 5 φλιτζάνια δυνατού καφέ την ημέρα.

Τα πλεονεκτήματα είναι προφανή

Όταν οι άνθρωποι πίνουν πράσινο καφέ, όπως λένε οι ειδικοί, το σώμα τους απολαμβάνει ιδιαίτερα σημαντικά πλεονεκτήματα.

Ποιος μπορεί να πάρει πράσινο καφέ;

Ο πράσινος καφές δεν βοηθά μόνο στη μείωση του βάρους, βοηθά επίσης και στην θεραπεία των πεπτικών διαταραχών και ρυθμίζει τη χαμηλή αρτηριακή πίεση. Πιστεύεται, ότι η πλειονότητα των ηλικιωμένων ανθρώπων μπορεί να ωφεληθεί από τον πράσινο καφέ, ρυθμίζοντας την πίεση στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου. Νιώθουν επίσης τη διάθεσή τους βελτιωμένη, ενώ η μνήμη και η συγκέντρωσή τους είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα. Χάρη στη χαμηλή περιεκτικότητα του πράσινου καφέ σε καφεΐνη, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες μπορούν επίσης να πιουν.

Οδηγίες χρήσης

Μπορείτε να φτιάξετε πράσινος καφέ, χρησιμοποιώντας καφετιέρα φίλτρου, μπρίκι ή άλλου είδους καφετιέρα.

Αρχικά, ο καφές είναι σε μορφή κόκκων. Θα πρέπει να αλέσετε τον καφέ: αν χρησιμοποιείτε καφετιέρα, τότε ο καφές πρέπει να είναι κανονικά αλεσμένος. Αν χρησιμοποιείτε μπρίκι, τότε πρέπει να είναι φίνα αλεσμένος. Μετά προσθέτετε βραστό ή νερό ή βράζετε τον καφέ.

Για μία μερίδα, θα χρειαστείτε δύο ή τρία κουταλάκια του καφέ κοφτά. Το νερό πρέπει να είναι αρκετό για ένα μικρό φλιτζάνι.

Η κατανάλωση του πράσινου καφέ μπορεί να γίνεται πριν το γεύμα, 15 λεπτά πριν το φαγητό. Δύο με τρεις φορές ημερησίως. Καλύτερα, να μην προσθέτετε ζάχαρη και γάλα. Μπορείτε όμως να προσθέσετε λίγο μέλι. Δεν πρέπει να λαμβάνετε φάρμακα μαζί με τον καφέ.

Σε γενικές γραμμές, τα κιλά μειώνονται δραστικά με την κατανάλωση του πράσινου καφέ και το μόνο, που έχετε να κάνετε, είναι να μειώσετε το γρήγορο φαγητό και να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Ο πράσινος καφές θα είναι ο σύμμαχός σας.

Τα υπέρ του στιγμιαίου καφέ

64445

Μπορείτε να πίνετε τον καφέ σας, αλλά δεν χρειάζεται να αγοράσετε τους ωμούς κόκκους και να τους αλέσετε εσείς. Γι’ αυτό, τα καταστήματα προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις, όπως πράσινο καφέ σε σακουλάκια. Περιέχουν επίσης άλλα φυσικά συστατικά, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες. Αυτό κάνει το ρόφημα να αυξάνει τη δράση του.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;

Η απώλεια βάρους επιταχύνεται με τη χρήση του πράσινου καφέ, ανάλογα με το κάθε άτομο, καθώς όλοι έχουν διαφορετικό μεταβολισμό και διατροφικές συνήθειες. Κατά μέσο όρο, χάνονται 4-7 κιλά το μήνα.

Σήμερα, ο πράσινος καφές πωλείται παντού. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να ελέγχετε τα πιστοποιητικά και την άδεια του πωλητή, ώστε να είστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος.

Ο ευκολότερος τρόπος να αγοράσετε τον πράσινο καφέ, είναι να τον παραγγείλετε online από τα καταστήματα των παραγωγών. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα. Η τιμή του πράσινου καφέ στο ηλεκτρονικό κατάστημα είναι μικρότερη σε σχέση με τα φυσικά καταστήματα.