Κάθε μέρα οι άνθρωποι καταναλώνουν πολύ τσάι, καφέ και χυμό. Κάποιοι λατρεύουν τη σοκολάτα και τα μούρα, άλλοι προτιμούν τις σάλτσες. Υπάρχουν επίσης πολλοί καπνιστές ανάμεσά μας. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν αρνητικά τους πόρους του σμάλτου, κάτι που οδηγεί σε κιτρινίλες ή θαμπάδα στα δόντια. Το χαμόγελό σας χάνει την ελκυστικότητά του και όλη σας η εμφάνιση αλλάζει προς το χειρότερο. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να λευκάνετε τα δόντια σας πιο αποτελεσματικά.

Οι κύριοι εχθροί του σμάλτου των δοντιών

Ακόμη κι αν κόψετε το κάπνισμα και σταματήσετε να καταναλώνετε τροφές που περιέχουν χρωστικές ουσίες, κανένας δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι τα δόντια σας θα αποκτήσουν και πάλι το αψεγάδιαστο λευκό τους χρώμα. Δυστυχώς, το σμάλτο μπορεί να παραμείνει κίτρινο. Φυσικά, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με έναν οδοντίατρο και να ξοδέψετε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για λεύκανση, παρόλο που η διαδικασία αυτή δεν λειτουργεί σε όλους. Αν έχετε προβλήματα με τα ούλα σας, μια τέτοια διαδικασία μόνο κακό μπορεί να σας κάνει. Για να μην χειροτερέψει λοιπόν η κατάσταση με τα ούλα και το σμάλτο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο ήπια, αλλά εξίσου αποτελεσματική μέθοδο.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές λαϊκές μέθοδοι για την καταπολέμηση της κιτρινίλας στα δόντια. Κάποιοι προτείνουν να βουρτσίζετε τα δόντια σας με σόδα, άλλοι να χρησιμοποιείτε ειδικές υφασμάτινες πετσέτες, άλλοι να ξεπλένετε το στόμα σας με πράσινο τσάι. Πολλές από αυτές τις μεθόδους έχουν δοκιμαστεί, αλλά καμία δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα κάποιες μάλιστα αποδείχτηκαν βλαβερές!

Το σύστημα Ionic White αποτελεί μια εναλλακτική λύση σε αυτές τις αμφίβολες μεθόδους της λεύκανσης των δοντιών και στην επίσκεψη στον οδοντίατρο. Πρόσφατα άρχισε να γίνεται εξαιρετικά δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Το σύστημα αυτό αποτελεί έναν ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο για να λευκάνετε τα δόντια σας και να κρατήσετε ανέπαφο το σμάλτο τους. Μπορείτε να αποκτήσετε το προϊόν μέσω ταχυδρομείου. Παρόλα αυτά, θα χρειαστείτε πληροφορίες για τη σωστή του χρήση.

Πώς χρησιμοποιείται το Ionic White;

Τα βήματα για τη σωστή χρήση του συστήματος Ionic White είναι πολύ απλά.

 • Βουρτσίστε τα δόντια σας.
 • Ανοίξτε τα σωληνάρια με τα δύο είδη τζελ, ενώστε τα δύο συστατικά και απλώστε λίγο από το μίγμα στην επιφάνεια του πλαστικού επιστομίου.
 • Βάλτε το στο στόμα σας. Τοποθετήστε το επιστόμιο έτσι ώστε να εφαρμόζει καλά πάνω στα δόντια και να μην αγγίζει τα ούλα σας.
 • Το στόμα πρέπει να παραμείνει ανοιχτό. Στρέψτε την πλαστική συσκευή στο στόμα προς τη λάμπα.
 • Κρατήστε την άκρη του επιστομίου κοντά στα χείλη για τέλεια εφαρμογή.
 • Ενεργοποιήστε το φως πατώντας το κουμπί.
 • Περιμένετε 10 λεπτά και σβήστε το μπλε φως.
 • Πλύνετε το πλαστικό επιστόμιο.

Για πιο έντονη λεύκανση, συνιστάται η χρήση της πλαστικής συσκευής για 20 λεπτά, αλλά μόνο μια φορά την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας ποικίλει από 5 έως 7 ημέρες.

Η λειτουργία της φωτιστικής μονάδας, δηλαδή της λάμπας, διαρκεί δύο λεπτά. Κατόπιν, απενεργοποιείται αυτόματα, λόγω του ενσωματωμένου χρονοδιακόπτη. Κάποιοι χρήστες έχουν ορατά αποτελέσματα μετά από δύο με τέσσερα λεπτά χρήσης του συστήματος. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις οδηγίες, συνιστάται η χρήση του επιστομίου για δέκα λεπτά.

Πώς λειτουργεί το Ionic White;

Το σύστημα λειτουργεί με ιόντα αργύρου, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη λεύκανση των δοντιών. Η συσκευασία περιλαμβάνει δύο τύπους σπρέι, τα οποία διατηρούν τη λευκότητα των δοντιών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς και μετά από αυτήν. Επίσης συμπεριλαμβάνεται μια μπαταρία, η οποία επιτρέπει τη λειτουργία της φωτιστικής μονάδας.

Γενικά, οι αξιολογήσεις για αυτό το σύστημα είναι κατά κύριο λόγο θετικές. Για τους περισσότερους ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο να μετακινηθούν στην πόλη για ένα ραντεβού με τον οδοντίατρο, το Ionic White είναι ένας εύκολος τρόπος για να λευκάνουν τα δόντια τους στο σπίτι.

Ο κατασκευαστής εγγυάται ότι τα δόντια θα διατηρήσουν την απόχρωσή τους για έναν χρόνο μετά τη χρήση της συσκευής. Είναι πανεύκολη στη χρήση και, ανάλογα με την κατάσταση της στοματικής κοιλότητας, θα δείτε τα αποτελέσματα μετά την πρώτη, δεύτερη ή τρίτη εφαρμογή.

Πλεονεκτήματα του Ionic White

Η χρήση του Ionic White έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Άμεση λεύκανση.
 • Εύχρηστη επικάλυψη σιλικόνης στη συσκευή.
 • Ιόντα αργύρου που λευκαίνουν τα δόντια ήπια και αποτελεσματικά.
 • Μια φωτιστική μονάδα με υπεριώδη φωτισμό για την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε το Ionic White, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη συσκευή σε δύο στάδια. Η πρώτη αφορά τη λεύκανση με τη βοήθεια τζελ. Υπάρχουν έξι κομμάτια στο σετ. Τρία από αυτά περιέχουν το δραστικό συστατικό, ενώ τα άλλα τρία είναι οι παράγοντες λεύκανσης. Αναμιγνύετε τα δύο συστατικά στο πλαστικό επιστόμιο για να πετύχετε το απαιτούμενο αποτέλεσμα. Το δεύτερο στάδιο της λεύκανσης είναι η χρήση σπρέι, το οποίο σταθεροποιεί το αποτέλεσμα.

Για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν πολλές θεραπείες για τη λεύκανση των δοντιών. Παρόλα αυτά, δεν είναι όλες ασφαλείς ή αποτελεσματικές. Πολλές λαϊκές θεραπείες απαιτούν να ξοδέψετε χρόνο και προσπάθεια, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η λεύκανση στον οδοντίατρο μπορεί να σας δώσει άριστα αποτελέσματα, αλλά χρειάζεται χρόνος και χρήμα. Επίσης, μετά από λίγο καιρό, πρέπει να επαναλάβετε την επίσκεψή σας στον οδοντίατρο για μια ακόμη επέμβαση.

Αν θέλετε τα αποτελέσματα μιας επαγγελματικής λεύκανσης χωρίς να φύγετε από το σπίτι σας, το Ionic White είναι η ιδανική λύση.