Menstrual Cup για τις γυναίκες – τι είναι, πώς λειτουργεί, οδηγιες χρησης, παρενεργειες, πως χρησιμοποιείται

Ο σύγχρονος κόσμος προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων γυναικείας υγιεινής, αλλά είναι τόσο ασφαλή όσο μοιάζουν; Μια κάτοικος της Αθήνας, ηλικίας 25 ετών, έμεινε ανάπηρη λόγω ενός συνηθισμένου ταμπόν. Αυτό δεν είναι μια τρομακτική ιστορία για κορίτσια στην εφηβεία, ούτε και αρνητική κριτική για τα ταμπάξ. Τα ταμπόν προκαλούν σύνδρομο τοξικού σοκ (TSS)!

menstrual cup skroutz

Το πρωί η Άννα αισθανόταν άσχημα. Στην αρχή αισθάνθηκε κόπωση και έντονο πόνο στο σώμα, στη συνέχεια εμφανίστηκε εξάνθημα στα πόδια και στα γεννητικά όργανα. Τελικά το κορίτσι θυμήθηκε ότι έπρεπε να απομακρύνει το ταμπόν. Όταν το έπραξε, ήταν μαύρο και βρώμικο. Μια ώρα αργότερα η Άννα αισθάνθηκε πολύ χειρότερα: ναυτία, συνεχής έμετος, άσχημος πονοκέφαλος και ζάλη.

menstrual cup τιμη

Σύντομα το κορίτσι έχασε τις αισθήσεις του και ο φίλος της τηλεφώνησε σ’ ένα ασθενοφόρο. Η Άννα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί πάλεψαν όλη τη νύχτα για την ζωή της. Το κορίτσι έζησε, αλλά έχασε και τα δύο πόδια του. Η μόλυνση εξαπλώθηκε από τα γεννητικά όργανα πολύ γρήγορα και οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να σταματήσουν τη μετάδοση και έπρεπε να τα ακρωτηριάσουν.

Αυτή η ιστορία αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι τα προϊόντα υγιεινής των γυναικών μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία. Δεν είναι μόνο τα ταμπόν.

Οι σερβιέτες είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τα βακτήρια. Δημιουργούν ένα φαινόμενο θερμοκηπίου, τα βακτήρια αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ταχύτατα, ενώ η άμεση γειτνίαση τους με τα σεξουαλικά όργανα τους επιτρέπει να διεισδύουν εύκολα στο σώμα.

Αυτό προκαλεί μια ποικιλία ασθενειών από κολπίτιδα έως φλεγμονή απόφυσης και πυελονεφρίτιδα.

Κάτι που προκαλεί την ερώτηση – πώς να αποφύγετε τις σερβιέτες και τα ταμπόν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως; Αποδεικνύεται, είναι δυνατόν! Το MENSTRUAL CUP έχει σχεδιαστεί γι’ αυτό.

Αυτό είναι ένα ειδικό κύπελλο από ιατρική σιλικόνη. Εισάγεται στον κόλπο κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας και όλο το αίμα συλλέγεται σε αυτό το μικρό δοχείο. Το MENSTRUAL CUP δεν απορροφά, όπως ένα ταμπόν, το εμμηνορροϊκό αίμα αποβάλλεται εντελώς το σώμα, εξασφαλίζοντας έτσι ασφάλεια και εξαλείφοντας τον κίνδυνο μόλυνσης του αίματος.

menstrual cup αγορα

Η χρήση του MENSTRUAL CUP δεν προκαλεί απολύτως καμία βλάβη στην υγεία. Χάρη στο ελαστικό υλικό, εισάγεται εύκολα και απομακρύνεται από τον κόλπο χωρίς να τραυματίζεται ο βλεννογόνος υµένας. Δεν προκαλεί καμία ενόχληση ενώ το φοράτε.

menstrual cup ελλαδα

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι το κύπελλο είναι επαναχρησιμοποιήσιμο. Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα κάθε μήνα σε είδη υγιεινής, το MENSTRUAL CUP θα σας εξυπηρετήσει για 3-5 χρόνια. Είναι σημαντικό να καθαρίσετε προσεκτικά το κύπελλο μετά τη χρήση και να το αποθηκεύσετε σε ξηρό περιβάλλον.

406 γυναίκες συμμετείχαν στην πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο κέντρο οικογενειακού προγραμματισμού της Ελλάδας. Προσφέρθηκαν να χρησιμοποιήσουν μόνο το MENSTRUAL CUP κατά τη διάρκεια τριών εμμηνορροϊκών κύκλων.

menstrual cup πως χρησιμοποιείται

Κατά τη διάρκεια αυτού του πειράματος οι γυναίκες ελέγχονταν τακτικά για φλεγμονές, την παρουσία επιβλαβών βακτηρίων και λοιμώξεων και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Η Κολποσκόπηση (εξέταση του τραχήλου) δεν έδειξε καμία πάθηση. Η κολπική χλωρίδα δεν άλλαξε, συνεπώς, οι ερευνητές δεν βρήκαν κινδύνους για την υγεία.

menstrual cup παραγγελία

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι κατά τη διάρκεια των επόμενων 5-7 ετών το MENSTRUAL CUP θα αντικαταστήσει εντελώς τα είδη υγιεινής από συνθετικά και κόλλα. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των φλεγμονών και λοιμώξεων των εσωτερικών οργάνων θα μειωθεί σημαντικά, οι αλλεργικές αντιδράσεις θα εξαφανιστούν και το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα θα βελτιωθεί σημαντικά.

Menstrual Cup παραγγελία, τιμη, αγορα. menstrual cup φαρμακεια, σκρουτζ (skroutz) – απατη

Menstrual Cup αποτελεσματα – σχολια, κριτικες, γνωμες

Τόνια21

Δεν έχω ακούσει ποτε για το MENSTRUAL CUP αλλά θέλω να το δοκιμάσω. Μια φίλη μου είχε σύνδρομο τοξικού σοκ, ευχαριστώ τον Θεό ότι είναι εντάξει τώρα, αλλά ήταν πολύ σοβαρό.

Καίτη

Τι;;; Πώς μπορείς να αφήσεις το ταμπόν σου πριν πας για ύπνο;;; Το αλλάζω κάθε 2-3 ώρες. Λυπάμαι αλλά είναι λάθος του κοριτσιού, πώς θα μπορούσε να προστατεύσει τον εαυτό της με αυτό τον τρόπο!!!

Ειρήνη

οι καταστάσεις είναι διαφορετικές. ίσως δούλευε για 14 ώρες και ήταν τόσο εξαντλημένη που «πέθανε» ή ήταν άρρωστη. θα μπορούσε να μην συμβεί τίποτα! Γι ‘αυτό επιλέγω το MENSTRUAL CUP και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι υγειινό και ασφαλές

Μαρία55

Θα ήθελα να το δοκιμάσω, αλλά δεν ξέρω πώς να χρησιμοποιήσω αυτό το κύπελλο. Πρέπει να πάω στον γυναικολόγο για να το βάλω;

Φαίη

είναι τόσο φρικτό πραγματικά; Δεν θα ξανά χρησιμοποιήσω ταμπόν ποτέ.

Νίνα

Χρησιμοποιώ το κύπελλο για περισσότερο από ένα χρόνο, και μου αρέσει πάρα πολύ. Δεν υπάρχει διαρροή και εξοικονομώ χρήματα! Δεν χρειάζεται να ξοδεύω κάθε μήνα πια.

τι είναι η menstrual cup

Ελευθερία

Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο που έγραφε ότι χρησιμοποιημένες σερβιέτες πλένονται και πωλούνται και πάλι. Όταν σκέφτομαι ότι φορώ μια σερβιέτα μετά από κάποια άλλη, νιώθω άρρωστος.

Ελένη

Λυπάμαι πολύ γι ‘αυτό το κορίτσι. Έμεινε ανάπηρη για το υπόλοιπο της ζωής της εξαιτίας αυτού του μικρού πράγματος. Δεν θα το ευχόμουν ούτε στο χειρότερο εχθρό μου.

Κέλλη

Τα ταμπόν και ιδιαίτερα οι σερβιέτες είναι του περασμένου αιώνα! Χρησιμοποιώ πολύ καιρό το MENSTRUAL CUP. Είναι υγιεινό, ασφαλές, απλό. Αφού το χρησιμοποιήσω, το πλένω προσεκτικά με κάποιο προϊόν για προσωπική υγιεινή, μετά το απολυμαίνω με βραστό νερό, το βάζω σε ένα καθαρό πακέτο και αυτό είναι όλο, με περιμένει μέχρι την επόμενη φορά.

menstrual cup φαρμακεια

Μαρίνα

Νομίζω ότι θα το παραγγείλω κι εγώ. Φοβήθηκε με αυτό το σύνδρομο τοξικού σοκ. Θα πρέπει να είμαι ασφαλής.